Weboldal készítés

  1. A webfejelsztés összetett, szerteágazó feladat, mely több szerver és kliensoldali technológia együttes alkalmazását kívánja meg. A T-Net System Kft. webfejlesztő részlege, túlnyomó részt két típusú fejlesztés végez: weboldal és webszolgáltatás fejlesztést.
  2. A weboldalakat általában azért készítik, hogy egy céget vagy személyt megtaláljanak az interneten és információt szerezzenek vele kapcsolatban. Mivel sok esetben a weboldal az, amivel egy vállalkozás esetén először találkozunk, ezért bizonyos értelemben a weblap meghatározza a cég megítélését az internetes közösségben.
  3. A web alapú szolgáltatások elkészítése általában szerveroldali technológiák használatával történik. A kapcsolódási protokoll az ügyfél által szabadon választható. (Leggyakoribbak a szabványos XML alapú szolgáltatások, de nem ritkák a JSON és a REST technológián alapuló webszolgáltatások sem)

Intranet fejlesztés

  1. Az intranet olyan számítógép-hálózat, amely az internet-protokolt használja, de a külvilág (az internet) felé zárt, vagy csak egy átjárón illetve tűzfalon keresztül érhető el, amely az intranet külső kapcsolatait szabályozza. Az intranet felfogható úgy, mint egy belső “internet”. Az internet bármilyen számítógép, illetve hálózat közötti kapcsolatot lehetővé tesz, az intranet viszont sokszorosan védett belső hálózat. Míg az internetet bárki használhatja, addig az intranetet csak a belső szervezet jogosultsággal rendelkező tagjai használhatják.
  2. Az intranet fejlesztés, tulajdonképpen a webfejlesztés egy speciális esete. A különbségek abból adódnak, hogy az intranet nem érhető el a világhálóról. Ez az üzemeltetéskor számos előnnyel jár: nem kell állandóan figyelni a különböző típusú és verziójú böngészők eltéréséből adódó nehézségeket. Az intranetes oldalak gyakran más -általában engedékenyebb- biztonsági beállításokkal futnak, mint internetes társaik. Ennek következtében olyan funkciók is létrehozhatók, amelyeket interneten nem, vagy csak nagyon körülményesen, bizonyos kompromisszumokkal valósíthatók csak meg.